Tanssi

Tanssi on minulle henkireikä. Sen lisäksi, että se on hyvää liikuntaa ja hyväksi myös päälle, se on luovaa ja siinä saa nauttia musiikista. Koreografioiden muisteleminen tekee hyvää muistille ja liikkuminen kropalle.

Olen harrastanut vuosikymmeniä erilaisia tansseja. Aloitin paritanssikursseilla teininä, jatkoin sitä aikuisena mutta kyllästyin vakituisen partnerin puutteeseen. Kävin soolosalsatunneilla ja sitten löysin rivitanssin! Se oli menoa. Kun aloitin, rivitanssi oli amerikkalaista junttitanssimista stetson päässä ja buutsit jalassa. Sitä tehtiin aikamme, kunnes vallankumouksellinen taistelu buutsit vastaan tanssilenkkarit alkoi. Hauskaa aikaa näin jälkeenpäin mutta silloin täyttä totta. Myöhemmin tyylit vapautuivat täysin, eikä kukaan enää sano niistä mitään.

Nykyrivitanssi on rentoa ja ihanaa. Tanssiessa opetellaan kaikkien tanssityylien mukaisia oppeja ja irrottelu on sallittua ja suositeltua. Kun opetan rivitanssia, haluan korostaa juuri sitä, että tanssija uskaltaisi nauttia menosta täysillä ja irrotella. Itse rakastan lattareita ja valssia.

Olen myös tanssinut vuosia Bailatinoa, ihanaa! Mutta sen opettaminen vaatii luvan, enkä ole vielä sitä suorittanut.

Opetan siis rivitanssia, kysy lisää.